8 martie sau vremea recunoștinței

Mi-am petrecut ziua de 8 martie ca orice altă zi. Nu sunt un mare fan, nu îmi amintesc să fi fost vreodată entuziasmată de această zi de când sunt eu însămi femeie. Îmi amintesc însă entuziasmul din copilărie, când, din banii de pușculiță, mă străduiam să îi cumpăr mamei ceva frumos și căutam, anticipând momentul în care îmi va primi cadoul și se va bucura. Nu zic, au fost de-a lungul anilor multe ieșiri faine cu fetele, ca de “ziua noastră” numai că…presiunea de a ne distra era parcă prea mare, ca în seara de Revelion 🙂

M-am gândit însă astăzi mult la ce înseamnă femeile pentru mine și cum sunt femeile din viața mea. M-am gândit și am rămas mută de recunoștință. Parcă le-am adunat în jur pe cele minunate și frumoase și nu cred să fie cineva cu mai mult noroc din acest punct de vedere. M-am gândit că, dacă cu băieții și bărbații mi-a fost în general mai greu să mă conectez, cu fetele și femeile nu, dimpotrivă, am avut și am interacțiuni relaxate, amuzante, inteligente, adânci, grele, pline de sens. O am pe mama, care mi-a dat totul și n-a cerut nimic în schimb. Am aproape de mine prietene și colege care mă iubesc și pe care le admir până la cer și înapoi. Fete delicate și visătoare, ca mine, care nu ridică o sprânceană când spun că m-am îndrăgostit la prima vedere. Fete bune în cel mai bun sens, cu intuiție și tact, care știu când mi-e rău și care știu să vindece. Fete ambițioase, cu cariere tari, sigure pe ele, competente și cu o mare căldură interioară. Fete care sunt mame și soții exemplare, știind în același să rămână fetele cu care ieșeam în club și povesteam drame. Fete single cool, deștepte, frumoase, puternice prin grație și ambiție. Fete frumoase, elegante și deștepte, care ies din reviste de modă și știu tot timpul ce cu ce se poartă. Fete frumoase, elegante și deștepte care nu deschid reviste de modă. Fete atât de inteligente încât pot tăia ca o lamă de cuțit în convingerile mele bine înrădăcinate. Fete care le fac pe toate la mare artă și reușesc să rămână copii.

Nu am înșiruit vorbe la întâmplare, m-am gândit la persoane specifice 🙂 Și m-am gândit să le mulțumesc din suflet, chiar și în acest mod abstract, că există în viața mea. 8 martie fericit, dragele mele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s