The penalties and charms of being single

Nu e ușor să fii femeie singură. Sunt momente în care simți un gol care nu se poate umple cu alte realizări, plăceri sau activități. O rochie nouă sau un proiect câștigat nu anulează nodul în gât, umbra care vine uneori să îți întunece nopțile. Este o suferință reală, existențială în faptul de a fi singur. Dincolo de asta, viața în societate îți pregătește tot timpul mici torturi care să îți amintească faptul că ești pe o cale greșită, în caz că ai uitat sau că nu ți-ai dat seama. Așa că am făcut un fel de top, subiectiv, desigur, al chinurilor sociale direcționate către cei singuri, cu dedicație specială către femei. Ironia (și autoironia) nu te scapă de durere, dar te face să râzi.

A merge la nuntă

Poate fi foarte distractiv și dacă ești single. Dar este și o ocazie de a analiza de câte lucruri nu vei avea parte. 1. Rochia – am probat odată la un târg de nunți ca să mă asigur că am o poză în rochie de mireasă cât sunt încă tânără. Dar a ști că nu voi purta una în societate este totuși trist. 2. Muzica – nu, eu nu aș pune Mentirosa și muzică de corazon salvaje la care se dansează în cerc. Zic eu acum, când nu sunt în pericol. 3. Pozele…da, aș opta pentru o variantă new age, clasică, sălbatică și delicată, aș fi greu de mulțumit. 4. Blues…melodii armonioase, atâtea cupluri frumoase care se perindă prin fața ta. Noroc cu telefonul. Dar înțeleg că sunt victimă colaterală, nu e vina nimănui, așa că îmi plac nunțile în continuare.

Reclamele de la TV

Dacă ești femeie trecută de 30 de ani, ți se adresează în continuare reclamele la produse cosmetice (ce bine!) și la foarte multe alte produse care ajută vieții în familie (mâncare, detergenți, medicamente, produse pentru copii). Vezi acolo familii frumoase care se simt grozav, soți atrăgători și responsabili, exact ce tu nu ai. Rezultă că ar trebui să te concentrezi pe haine și produse cosmetice. Până la urmă există o gamă uriașă de produse de care tu nu ai nevoie. Logic că îți cumperi un ruj nou 😉

Momentul în care vezi pe stradă o fostă colegă de liceu și decizi să traversezi și să te faci că n-ai văzut-o.

Momentul în care nu poți evita colega de liceu și te trezești într-o conversație care se îndreaptă, inevitabil, spre: Tu, tot singură/ai pe cineva/te-ai căsătorit? Spui că nu și speri să se îndrepte spre: Lasă, va veni când va fi vremea și nu spre: Vezi că trece vremea (why people keep saying this, evident că trece vremea și evident că și eu știu). Cineva pe care cunosc spune, mereu când vine vorba despre asta: Ești exact ca prietena mea X. Nu, nu sunt. Faptul că tu ești căsătorită și ai copii nu te face să fii la fel ca A, B și C, care au la fel ca tine. Deci nu, nici eu nu sunt la fel ca X.

Reuniuni și sărbători

Colega de liceu pleacă repede, nu e așa de rău ca atunci când știi că urmează o serie de întâlniri cu persoane care te vor întreba până la tortură, hihihi. Pot fi prieteni, rude, vecini, te pregătești pentru asta, exersezi ce vei spune și totuși te toacă mărunt. De fiecare dată îmi spun gata, data viitoare mint că sunt cu cineva și să mă lase în pace. Dar dacă mă întreabă detalii? Odată însă, mi s-a întâmplat ceva neobișnuit. Mergeam la bunica și mă întâlnesc cu o vecină de-a ei pe scări. Întrebările obișnuite, dacă m-am căsătorit, etc. Mă gândeam că here we go, trece vremea fata mea. Când colo, doamna zice: n-ai pierdut nimic. Poate este un motiv trist care a determinat-o să spună asta. Dar eu îi mulțumesc.

Vacanța de vară

Lumea își face planuri, dar tu nu mai ești în ele, prietenii tăi cuplați nu te mai includ demult, chiar dacă țin la tine. Pur și simplu, nu mai ești pe hartă. Așa că mergi cu prietenele singure și poate ieși o vacanță grozavă, chiar dacă te urmărește mai tare nodul în gât și ideea faptului că parcă în fiecare an faci cam același lucru. Ca idee, eu nu am fost niciodată cu un bărbat în concediu, în sensul în care să…you know, plănuim, plecăm și venim împreună. Odată ajunsă în concediu, I may have done one thing or another with a man, dar de dus acolo m-am dus singură.

Aaa, dacă mergi la mare, trebuie să fie Vama Veche sau ceva de genul, nu ai nici un motiv să te trezești dimineața și să te culci devreme. That’s a good thing though hihi 🙂

Noaptea de Revelion

Multiple provocări… Ce faci? Să zicem că vrei să faci ceva rațional, să mergi într-un loc cu multă lume, că vorba aceea, Făt-Frumos nu bate la ușă. Te aranjezi și pleci cu speranță. Mă rog, firavă și aceea. În atâtea revelioane, n-am întâlnit pe nimeni cu care să pornească ceva constructiv, eventual, after a few drinks too many, m-am sărutat cu unul la bar. Poate la alte petreceri, dar nu de Rev. Nici nu e o petrecere ca oricare alta, să te poți distra pur și simplu, vine la pachet cu așteptări, reflecții, presiuni. Vine miezul nopții, când îți pui an de an aceeași dorință. Când te gândești la fostele iubiri. Când se pupă cuplurile din jurul tău, când se aud artificii. Măcar anul de va veni să fie la fel ca cel care a trecut și nu mai rău. Sigur, te poți scuti de o petrecere, există oricând opțiunea de a sta acasă și de a plânge în pernă. Nu, no fooling around, indiferent la câte seriale te uiți, în noaptea de Rev ajungi să plângi în pernă.

Cireașa de pe tort…căutatul de apartament

Asta este o adăugire recentă la articol. Confruntată cu situația, mă trezesc că de fiecare dată când intru pe site-uri, mi se activează schemele sau piticii de pe creier. Dacă am fi doi, am putea cumpăra un apartament mai mișto. Chiar trebuie să aleg eu finisaje, să stau cu echipe de lucru, să le spun cum se toarnă șapa (whatever that is)? Who, me? Chiar trebuie să decid singură? Dacă îmi iese faza, îmi ridic statuie.

Și la toate acesta ai ajuns să te supui pentru că, până la urmă, ai refuzat să te resemnezi cu ce ți s-a oferit. There is pain, dar și o oarecare strălucire în a fi un rebel fără cauză. Nu-ți ține de cald, dar it keeps you thriving.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s