And the story goes like …now what?

Nu există un început bun. Nu există un mesaj motivațional la final. Doar povestea unei femei, a unei fete. Trebuie început de undeva, pentru că doar din propria poveste, din propriul prezent, din propriile vulnerabilități se nasc poveștile. And what deeper meaning is there, înafară de realitatea pe care o trăiești zi de zi, picătură cu picătură? Așa că cel mai bun început este cel din prezent, din ce simt acum, din suferință, singurătate, cinism, auto-suficiență, lucruri drăguțe, dragoste primită și împărtășită, primită și neabsorbită, dăruită și …nereciprocă.

Sunt o femeie single, am fost de multă vreme și e posibil să rămân așa. Aș vrea să nu mai fiu așa și încerc să nu mă mint că mi-am pierdut speranța sau că, pentru mine, a fi cu cineva este un lucru lipsit de importanță. Dar m-am săturat să fug, m-am săturat să lupt. Recunosc, sunt învinsă, ce am știut eu să fac nu a funcționat. Încerc însă să găsesc sens într-o lume care joacă după reguli necunoscute mie. Mai știu și că experiența mea nu e unică și de aceea m-am hotărât să scriu.

Am avut o relație de doi ani în facultate, a fost frumoasă și bună. Apoi nimic. Incredibil. Perplexitatea faptului de a nu fi fost într-o relație adevărată de 12 ani mă urmărește zi de zi. Sigur, sunt disfuncțională. Sunt psiholog, știu câteva lucruri despre cum oamenii pot fi disfuncționali. Știu de asemenea și că mulți oameni care au relații sunt disfuncționali, știu că există multe persoane care sunt în relații nesatisfăcătoare tocmai datorită propriilor disfuncționalități. Cu toate acestea, știu că eu voi fi judecată mai aspru tocmai datorită faptului că n-am avut disfuncționalitățile „potrivite” de a intra măcar într-o relație. Eu sunt prima care mă judec. Nu există jignire pe care eu să nu mi-o fi spus în toți acești ani. Tocmai de aceea am curaj, pentru că știu cum e să te pui la pământ, știu cum e să te aperi, știu cum e să te minți și știu cum e să îți arunci în față adevăruri dureroase. Ce știu însă este că am dreptul să fiu om ca oricare altul, că povestea mea nu e numai a mea și că nu e o singură poveste. Noi, cei care nu avem pereche, suntem la fel de ciudați și de frumoși ca ceilalți 🙂 That is my meaning, I’ll do my best to get it across.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s